Konstsnö och skidspår

På julafton kom tomten äntligen med lite kyla till Borås, vi kunde starta upp snöproduktion på kvällen den 24:e och kunde köra till förmiddagen den 26:e med undantag för några timmar mitt på juldagen. Vi fick producerat ca 5500 kbm snö som sedan schaktades och pistades under natten till den 28:e december. Så sedan morgonen den 28:e kan vi numera bjuda på 950m skidspår.


Vi hoppas naturligtvis på massor med mer kyla, så att vi får möjlighet att skapa konstsnö på hela anläggningen så snart som möjlig och framför allt ger oss goda möjligheter att säkra de delarna som skall bilda spåren där SM skall köras. Till i år har vi mer kapacitet att göra snö än någonsin tidigare, någon enhet kommer stanna kvar medan två stora techno alpin fläktar är inhyrda för att minska risken att inte kunna anordna tävlingarna så som tänkt. Vi har en ny brunn med stort tillflöde av vatten samt att vi höjt vattennivån i dammen gör att vi förhoppningsvis flyttat gränserna för hur mycket snö vi kan tillverka. Till detta har vi ju våra nya lokaler med nya elskåp med mera. Så det var mycket nytt som startades igång under köldperioden. I stort sett kan man säga att allt gick enligt plan, bortsett från att en säkring gick under natten den 25:e. De snögubbarna som var på plats fick flytta en fläkt och dra 70m kabel från ett annat elskåp. Det var lite stressande, men tack vare goda rutiner och förberedelser så tappade vi inte speciellt mycket produktionstid.

Dela detta inlägg