Stafett inställd

När Borås Stad och RF beslutade att ställa in SM-veckan vinter i Borås så startade vi en process för att hitta en lösning för att kunna genomföra SM på längdskidor. Pandemiläget var ju även för oss en aspekt att fundera på. Bruksvallarna genomförde premiären och i dialog med Svenska skidförbundet såg vi möjligheter i att klara ett genomförande. Begränsat antal startande för att hålla ner antalet deltagare såg vi som nödvändigt.


Vi såg ett problem med stafetten tidigt, där deltagande från många klubbar och lag är önskvärt. Begränsat anta startande påverkar möjlighet att delta med ett eller flera lag. Åkare som inte klarar kvalificering behövs i klubbarnas stafettlag. Det innebär att åkare ändå måste komma till tävlingsorten för att bara åka stafett. 


Samtidigt hade SVT tankar på att trycka ihop veckan och lägga de individuella loppen fredag-lördag-söndag. Vi hade i det läget kvar stafett. När sedan FIS rumsterade om i VC-kalendern och vi hamnade vecka 6 var det naturligt att lägga bara individuella lopp mitt i vecka. 


Stafetten fick strykas och kommer att genomföras i samband med SM-avslutet uppe i Kalix.

Många turer men nu ser vi fram emot 3 spännande tävlingsdagar.

Dela detta inlägg